Amikor összeáll egy híres pék és egy híres sörfőzdével, akkor valami igazán különleges születik. Ez esetben egy Toast Ale.

A matuzsálem korú kovászt a sörhöz Szabi a Pék, azaz Szabadfi Szabolcs a magyar internet talán leghíresebb péke adja. Az Ő a hatására rengetegen álltak neki a kovászos kenyér készítésének, főleg a járvány okozta megnövekedett szabadidőben.

De mégis milyen a sör íze?

Maga az ital félbarna, könnyen csúszik, főleg hosszabb beszélgetésekhez, karakteresebb ételekhez tökéletes választás lehet. 4 százalékos alkoholfokával nem fog könnyedén megütni, még a sokadik üveg után sem.

Ízeiben hozza a kovászos kicsit kesernyés ízvilágot, ami sikeresen ellensúlyozza a félbarna jellegből adódó enyhe édességet. Persze azért nem kell egy keserű beütésű, inkább kellemesebb közepes édes sörre.

Értékelés

Értékelés
3.7 5 0 1
Tökéletes választás baráti beszélgetéshez, vagy egy jóízű vacsorához. Beszerezni a szentendrei Panificio Il Basilicoban vagy az interneten lehet 800-900 forintos áron.
Tökéletes választás baráti beszélgetéshez, vagy egy jóízű vacsorához. Beszerezni a szentendrei Panificio Il Basilicoban vagy az interneten lehet 800-900 forintos áron.
3,7 rating
3.7/5
Total Score
 • Kinézet
  4,0 rating
  4/5 Good
  Nincs benne semmi különleges, de jól kézbe simul.
 • Íz
  4,0 rating
  4/5 Good
  Finom, hozza az elvárhatót, de nincs benne extra különlegesség.
 • Ár-érték arány
  3,0 rating
  3/5 Neutral
  Jó és korret sörélmény, de van vetélytárs bőven akár olcsóbban is.
Balázs Balázs

Sok sör megfordult már nálam, de még mindig „kattanok” a különleges tételekre, főleg az olyanokra, amikben van egy olyan extra, amit még nem láttunk sehol. Ilyen a HopTop Beet Blood vérvörös céklás söre is.

A karácsony ízét keresték és közben meglett a karácsonyfáé. Mondhatni kapufa, de mégsem, mert idén már ennél különlegesebb sörrel nem lesz dolgunk.

A Mad Scientist sörfőzde a kíérleti, végletekig kicsavart, feje tetejére állított ízeiről lett híres. Most megkóstoltam az alapkínálatukban is helyet kapó téli sörüket a New York Mocaccino-t.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük