A Mad Scientist sörfőzde a kíérleti, végletekig kicsavart, feje tetejére állított ízeiről lett híres. Most megkóstoltam az alapkínálatukban is helyet kapó téli sörüket a New York Mocaccino-t.

Az, hogy mi ízlik, mindig szubjektív dolog, tartja a régi közhely, de talán pont ezért olyan igaz. Kicsit előítéletesen álltam neki a legújabb szerzeménynek, mivel nem igazán szeretem a Stout jellegű söröket, márpedig ez a sör egy vérbeli Milk Stout.

Milyen a sör?

Egy felsőerjesztésű testes barnasör, amiben a fő csavar a speciality kávé, amit hozzáadnak, ettől egy rendkívül kellemes hosszantartó kávés utóízt kapunk. Sajnos a vaníliát nem érezhetjük ki benne és a többi rejtélyes hozzávalót is csak sejteni lehet, de ne legyünk telhetetlenek, ettől ez még egy finom sör. A küllemre nem lehet panasz, nagyon szép mélybarna színe van, kicsi habbal ezért erre nem is fecsérlek több szót.

Értékelés

Értékelés
4 5 0 1
Nagyon szép, testes jó sör kis hibákkal. Megvan minden stoutra jellemző jegy, szerencsére kellőképpen ellensúlyozva, így kellemes utóízt hagy a szájban. Az ezer forint feletti árát ugyanakkor nem éri meg, mert ebben az árkategóriában nem engedhetjük meg azokat a kis hibákat amiket elkövet.
Nagyon szép, testes jó sör kis hibákkal. Megvan minden stoutra jellemző jegy, szerencsére kellőképpen ellensúlyozva, így kellemes utóízt hagy a szájban. Az ezer forint feletti árát ugyanakkor nem éri meg, mert ebben az árkategóriában nem engedhetjük meg azokat a kis hibákat amiket elkövet.
4,0 rating
4/5
Total Score
  • Küllem
    5,0 rating
    5/5 Amazing
    Szép megjelenésű igényes címke, plusz pont hogy fémdobozban is kapható.
  • Íz
    4,0 rating
    4/5 Good
    Finom kávés utóíz, de sok ízjegyet nem lehet kiérezni.
  • Ár/Érték
    3,0 rating
    3/5 Neutral
    Ebben az árkategóriában sok a vetélytárs, aki talán jobb választás is lehet.
Balazs Balazs

Sajnos ebben a bejegyzésben nem tudok objektív és elfogulatlan maradni, mivel a kedvenc sörfőzdém a Mad Scientist új söréről lesz szó. Ami egy kézműves Radler.

Amikor összeáll egy híres pék és egy híres sörfőzdével, akkor valami igazán különleges születik. Ez esetben egy Toast Ale.

A karácsony ízét keresték és közben meglett a karácsonyfáé. Mondhatni kapufa, de mégsem, mert idén már ennél különlegesebb sörrel nem lesz dolgunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük