A Hopgoblin egy erdőlakó lény, amely élelemért cserébe házimunkát vagy ha nem adsz neki akkor tréfákat űz veled. Megkóstolod a sörét?

Az lankás területen fekvő angliai Oxfordshire megye Cotswold Hills települése mellett a Wychwood erdőkben régen királyi vadászatok zajlottak. Amikor a vadászatok után megszomjaztak betértek Witneyi Clinch malátázójába, itt itták a jobbnál jobb angol söröket.

1983-ban a malátázó helyén megnyílt a Hobgoblin sörfőzde, ami a helyi hagyományokra építve Windrush folyó vizét és a mára már sajnos megszűnt Morlans élesztőjét használta. A sörfőzde kintte a kis települést és beköltözött a városba egy nagyobb épületbe, és egyre népesebb rajongótáborra tettek szert.

Milyen a sör?

Vastag hab, vörösesbarna szín, kissé édeskés, óvatosan pörkölt, enyhe íz. Nem bántóan semilyen, nem karaktertelenül, hanem angolosan, ezt érezteti is veled minden korty után.

A 900 forint kürli árat tekintve nem árazták alul, vagy felül, árában van, bár vannak erős vetélytársak. A legnagyobb előnye, hogy majdnem minden nagyobb bevásárlóközpontban lehet kapni.

Értékelés

Értékelés
4 5 0 1
Igazi barátságos ivósör bátran lehet vele kísérletezni, nem fogsz benne csalódni.
Igazi barátságos ivósör bátran lehet vele kísérletezni, nem fogsz benne csalódni.
4,0 rating
4/5
Total Score
 • Küllem
  4,0 rating
  4/5 Good
  Szép, különleges, egyedi címke, és üveg.
 • Íz
  4,0 rating
  4/5 Good
  Lágy, kellemese ivós angol sör.
 • Ár/Érték
  4,0 rating
  4/5 Good
  Vannak hasonlóan jó sörök ebben az árban, de megéri.
Balazs Balazs

Sok sör megfordult már nálam, de még mindig „kattanok” a különleges tételekre, főleg az olyanokra, amikben van egy olyan extra, amit még nem láttunk sehol. Ilyen a HopTop Beet Blood vérvörös céklás söre is.

A Mad Scientist sörfőzde a kíérleti, végletekig kicsavart, feje tetejére állított ízeiről lett híres. Most megkóstoltam az alapkínálatukban is helyet kapó téli sörüket a New York Mocaccino-t.

A karácsony ízét keresték és közben meglett a karácsonyfáé. Mondhatni kapufa, de mégsem, mert idén már ennél különlegesebb sörrel nem lesz dolgunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük