A Hopgoblin egy erdőlakó lény, amely élelemért cserébe házimunkát vagy ha nem adsz neki akkor tréfákat űz veled. Megkóstolod a sörét?

Az lankás területen fekvő angliai Oxfordshire megye Cotswold Hills települése mellett a Wychwood erdőkben régen királyi vadászatok zajlottak. Amikor a vadászatok után megszomjaztak betértek Witneyi Clinch malátázójába, itt itták a jobbnál jobb angol söröket.

1983-ban a malátázó helyén megnyílt a Hobgoblin sörfőzde, ami a helyi hagyományokra építve Windrush folyó vizét és a mára már sajnos megszűnt Morlans élesztőjét használta. A sörfőzde kintte a kis települést és beköltözött a városba egy nagyobb épületbe, és egyre népesebb rajongótáborra tettek szert.

Milyen a sör?

Vastag hab, vörösesbarna szín, kissé édeskés, óvatosan pörkölt, enyhe íz. Nem bántóan semilyen, nem karaktertelenül, hanem angolosan, ezt érezteti is veled minden korty után.

A 900 forint kürli árat tekintve nem árazták alul, vagy felül, árában van, bár vannak erős vetélytársak. A legnagyobb előnye, hogy majdnem minden nagyobb bevásárlóközpontban lehet kapni.

Értékelés

Értékelés
4 5 0 1
Igazi barátságos ivósör bátran lehet vele kísérletezni, nem fogsz benne csalódni.
Igazi barátságos ivósör bátran lehet vele kísérletezni, nem fogsz benne csalódni.
4,0 rating
4/5
Total Score
 • Küllem
  4,0 rating
  4/5 Good
  Szép, különleges, egyedi címke, és üveg.
 • Íz
  4,0 rating
  4/5 Good
  Lágy, kellemese ivós angol sör.
 • Ár/Érték
  4,0 rating
  4/5 Good
  Vannak hasonlóan jó sörök ebben az árban, de megéri.
Balazs Balazs

A Mad Scientist sörfőzde a kíérleti, végletekig kicsavart, feje tetejére állított ízeiről lett híres. Most megkóstoltam az alapkínálatukban is helyet kapó téli sörüket a New York Mocaccino-t.

A karácsony ízét keresték és közben meglett a karácsonyfáé. Mondhatni kapufa, de mégsem, mert idén már ennél különlegesebb sörrel nem lesz dolgunk.

Amikor összeáll egy híres pék és egy híres sörfőzdével, akkor valami igazán különleges születik. Ez esetben egy Toast Ale.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük