Sajnos ebben a bejegyzésben nem tudok objektív és elfogulatlan maradni, mivel a kedvenc sörfőzdém a Mad Scientist új söréről lesz szó. Ami egy kézműves Radler.

Erről a sörről azt kell tudni, hogy egy kollaboráció a Horvát The Garden Brewery-vel, ami ez esetben azt jelenti, hogy egy főzet került lefőzésre és tart a készlet ameddig tart. Ha lemaradtál, akkor sajnos nem valószínű, hogy hozzá tudsz még jutni.

Úgy készülnek az ilyen együttműködések, hogy valaki az egyik főzdétől, jelen esetben a Mad Scientist-től ellátogat a másikhoz és együtt elborultabbnál elborultabb ötleteiket megvalósítva közösen főznek egyet.

Mit készítettek most?

Most azt csinálták, hogy főztek egy Imperial Lagert, ami egy 8%-os elég erős Lagert jelent, amit felöntöttek limonádéval. De ahogy egy ilyen minőségű italnál megszokhattuk nem sima limonádéval dolgoztak, hanem kizárólag Horvátországban termett gyümölcsökből facsarták a levet.

A doboz igényes, jó a címke, mindkét sörfőde jegyeit magán hordozza, ez nem is kérdés, de nem is meglepő. Erről több szót nem is írnék, ezt a minőséget már ismerjük.

Maga az ital a radler jegyeket erősen magán hordozza, ami ez esetben azt jelenti, hogy a citrusok dominálnak erőteljesen, kevésbé érezni az egyébként elég jó kézműves Lagert. Egy nagyon jó nyári frissítő lett  és bár már erősen őszbe hajlik az időjárás de még így is frissítőleg hatott rám.

Értékelés

Értékelés
4 5 0 1
Összességében egy erős ízvilággal rendelkező finom sört lehetett megkóstolni, de árban nem lenne versenyképes, ha csak a sört nézzük. Itt a kollaborációt és az egyszeri alkalmat fizeted meg, na meg azt hogy két kézműves sörfőzde tudását pakolták egy palackba.
Összességében egy erős ízvilággal rendelkező finom sört lehetett megkóstolni, de árban nem lenne versenyképes, ha csak a sört nézzük. Itt a kollaborációt és az egyszeri alkalmat fizeted meg, na meg azt hogy két kézműves sörfőzde tudását pakolták egy palackba.
4,0 rating
4/5
Total Score
 • Kinézet
  4,0 rating
  4/5 Good
  Jó, és igényes, de nem ugrik le a polcról.
 • Íz
  5,0 rating
  5/5 Amazing
  Tökéletes nyári lager, amit igazi citrusokkal ízesítettek.
 • Ár/Érték
  3,0 rating
  3/5 Neutral
  Itt a különlegességet fizeted meg, azt, hogy egyszer ihatsz ilyen sört.
Balázs Balázs

Amikor összeáll egy híres pék és egy híres sörfőzdével, akkor valami igazán különleges születik. Ez esetben egy Toast Ale.

A karácsony ízét keresték és közben meglett a karácsonyfáé. Mondhatni kapufa, de mégsem, mert idén már ennél különlegesebb sörrel nem lesz dolgunk.

Akár bevalljuk, akár nem, a helyzet az, hogy sört a legtöbb ember kinézet alapján választ elsősorban. Régen láttam, már a kézművesek között ennyire csúnya sört így élből hátrányból indul ez a sör, pedig az íze miatt nincs mit szégyenkezni, mert finom. Nagyon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük