Akár bevalljuk, akár nem, a helyzet az, hogy sört a legtöbb ember kinézet alapján választ elsősorban. Régen láttam, már a kézművesek között ennyire csúnya sört így élből hátrányból indul ez a sör, pedig az íze miatt nincs mit szégyenkezni, mert finom. Nagyon.

Persze tudja, egy gyakorlott sörfogyasztó tudja, hogy milyen típusú ízre kell számítania egy olyan felirat láttán, hogy IPA. Merthogy a sör neve egyszerűen ennyi, IPA. Semmi sallang, vagy szellemes fantázianév, egyszerűen csak Beertailor IPA. Persze értem én hogy próbálnak különbözni a többi gyártótól az ezüstösen csillogó címkével és az egyedi formájú üveggel, de akkor is finoman fogalmazva nem gondolták túl a megjelenést.

Oké hogy ronda de milyen az íze?

 „Tudatos és gyakorlott” sörfogyaszóhoz híven az ízt is ugyanilyen fontosnak tartjuk, szóval nézzük milyen lett a kortyélmény. Az pedig nagyon is rendben van, semmi sallang, semmi trükk, semmi felvágás, csak egy korrekt és meglepően finom citrusosan könnyed íz. Mondjuk ez nem is meglepő ha megnézzük a komlókat (amiben az IPA sörök lelke lakozik) amik az amerikai Citra, Simcoe és a szlovén Styrian Wolf.

Ha nekem kéne bevezetni valakit a kézműves sörök világába ez a tétel biztosan kóstolóban lenne, mert könnyen befogadható élményt biztosít mégis nagyon más, mint a nagyüzemi társai. Az ára szerintem kicsit túl lett lőve bár épp annyira, hogy még belül legyen a már megveszem kategórián egy kezdő számára.

Értékelés

Értékelés
4 5 0 1
Korrekt íz, ronda megjelenés, viszont aki szeretné megmutatni, hogy miért jó a kézműves sör egy laikus számára annak tökéletes választás.
Korrekt íz, ronda megjelenés, viszont aki szeretné megmutatni, hogy miért jó a kézműves sör egy laikus számára annak tökéletes választás.
4,0 rating
4/5
Total Score
 • Kinézet
  3,0 rating
  3/5 Neutral
  Ezt az értékelést a ronda címke miatt kapja, szerencsére ez elmúlik ha kitöltöd pohárba.
 • Íz
  5,0 rating
  5/5 Amazing
  Finom ízú, könnyed malátás, keserű lecsengéssel.
 • Ár/Érték
  4,0 rating
  4/5 Good
  A sörökkel most ismerkedőknek tökéletes, de haladóként várod a csavart, ami itt nincs.
Balázs Balázs

A karácsony ízét keresték és közben meglett a karácsonyfáé. Mondhatni kapufa, de mégsem, mert idén már ennél különlegesebb sörrel nem lesz dolgunk.

Sajnos ebben a bejegyzésben nem tudok objektív és elfogulatlan maradni, mivel a kedvenc sörfőzdém a Mad Scientist új söréről lesz szó. Ami egy kézműves Radler.

Az apátsági sörfőzés több évszázados hagyománnyal rendelkezik ám sajnos ez elhalványult az idők során. Bár már nálunk is volt példa szerzetesrendekhez kapcsolódó sörre, de mégis elég kevés volt eddig itthon. Eddig.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük