Sok sör megfordult már nálam, de még mindig „kattanok” a különleges tételekre, főleg az olyanokra, amikben van egy olyan extra, amit még nem láttunk sehol. Ilyen a HopTop Beet Blood vérvörös céklás söre is.
Gyümölcsös sörökkel tele a piac, na de zöldségekre még nem nagyon terjedt ki a főzdék figyelme, pedig a Bloody Mary koktél óta tudjuk, hogy lehet finom italt készíteni zöldségek felhasználásával. A HopTop pont egy olyan kísérleti sört rakott össze, amilyet eddig főleg a Mad Scientist-től láthattunk legfőképp.
A sör alapja egy Gose ami tulajdonképpen egy erősen módosított búzasör, citromosan savanyú, korianderes és enyhén sós. Ebbe az alapba került egy kis cékla, amelynél kifejezetten ügyeltek arra, hogy ellensúlyozzák a cékla erősen földes ízjegyeit. Azt gondolom, hogy ezt teljesen jól meg is oldották, mégpedig úgy, hogy mégis sikerült megőrizni valamit az igazi édeskés céklaízből.
Ha már az íznél tartunk meglehetősen savanykás, de rendesen kiérződik a cékla, ami nem bántóan szerepel benne. Kicsit sós, kicsit kesernyés, szóval igazi különlegességgel van dolgunk. Kinézetben közepesen erős hab jellemzi, ami piros (sic!) színű csakúgy mint maga a sör. Valószínűleg innen kapta a nevét is: Beet Blood.
A Hopgoblin egy erdőlakó lény, amely élelemért cserébe házimunkát vagy ha nem adsz neki akkor tréfákat űz veled. Megkóstolod a sörét?
Sajnos ebben a bejegyzésben nem tudok objektív és elfogulatlan maradni, mivel a kedvenc sörfőzdém a Mad Scientist új söréről lesz szó. Ami egy kézműves Radler.
Akár bevalljuk, akár nem, a helyzet az, hogy sört a legtöbb ember kinézet alapján választ elsősorban. Régen láttam, már a kézművesek között ennyire csúnya sört így élből hátrányból indul ez a sör, pedig az íze miatt nincs mit szégyenkezni, mert finom. Nagyon.