Sok sör megfordult már nálam, de még mindig „kattanok” a különleges tételekre, főleg az olyanokra, amikben van egy olyan extra, amit még nem láttunk sehol. Ilyen a HopTop Beet Blood vérvörös céklás söre is.

Gyümölcsös sörökkel tele a piac, na de zöldségekre még nem nagyon terjedt ki a főzdék figyelme, pedig a Bloody Mary koktél óta tudjuk, hogy lehet finom italt készíteni zöldségek felhasználásával. A HopTop pont egy olyan kísérleti sört rakott össze, amilyet eddig főleg a Mad Scientist-től láthattunk legfőképp.

De mégis mi ez?

A sör alapja egy Gose ami tulajdonképpen egy erősen módosított búzasör, citromosan savanyú, korianderes és enyhén sós. Ebbe az alapba került egy kis cékla, amelynél kifejezetten ügyeltek arra, hogy ellensúlyozzák a cékla erősen földes ízjegyeit. Azt gondolom, hogy ezt teljesen jól meg is oldották, mégpedig úgy, hogy mégis sikerült megőrizni valamit az igazi édeskés céklaízből.

Ha már az íznél tartunk meglehetősen savanykás, de rendesen kiérződik a cékla, ami nem bántóan szerepel benne. Kicsit sós, kicsit kesernyés, szóval igazi különlegességgel van dolgunk. Kinézetben közepesen erős hab jellemzi, ami piros (sic!) színű csakúgy mint maga a sör. Valószínűleg innen kapta a nevét is: Beet Blood.

Értékelés

Értékelés
4.7 5 0 1
Ha igazán különleges ízt és kinézetet keresel akkor ebben a sörben biztosan nem fogsz csalódni, az árát tekintve most 900 Ft körül lehet beszerezni.
Ha igazán különleges ízt és kinézetet keresel akkor ebben a sörben biztosan nem fogsz csalódni, az árát tekintve most 900 Ft körül lehet beszerezni.
4,7 rating
4.7/5
Total Score
 • Kinézet
  5,0 rating
  5/5 Amazing
  Különleges, jó címke, kellemes megjelenés.
 • Íz
  4,0 rating
  4/5 Good
  Izgalmas, nem szokványos, de vannak apró hibák.
 • Ár/Érték
  5,0 rating
  5/5 Amazing
  Abszolút megéri az árát, főleg, mert nemm tudok konkurenciáról.
Balazs Balazs

Akár bevalljuk, akár nem, a helyzet az, hogy sört a legtöbb ember kinézet alapján választ elsősorban. Régen láttam, már a kézművesek között ennyire csúnya sört így élből hátrányból indul ez a sör, pedig az íze miatt nincs mit szégyenkezni, mert finom. Nagyon.

A karácsony ízét keresték és közben meglett a karácsonyfáé. Mondhatni kapufa, de mégsem, mert idén már ennél különlegesebb sörrel nem lesz dolgunk.

Sajnos ebben a bejegyzésben nem tudok objektív és elfogulatlan maradni, mivel a kedvenc sörfőzdém a Mad Scientist új söréről lesz szó. Ami egy kézműves Radler.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük